OptimaClima, de luchtmacht voor elk utiliteitsgebouw

Ventileren moet, overal en altijd. Een ventilatiesysteem is verantwoordelijk voor het comfort van het binnenklimaat en de gezondheid van gebouwgebruikers. Vooral in utiliteitsgebouwen met een productieproces is een goed functionerend ventilatiesysteem onmisbaar.

Systemen zijn er niet zelden specifiek, doordat elk utiliteitsgebouw weer andere - ook bouwtechnische - eisen stelt. Daarom vraagt de installatie van een optimaal functionerend systeem om een echte specialist in de lichte industrie: OptimaClima. We ontwikkelen ventilatie-oplossingen voor uiteenlopende toepassingen. Van publiekstoegankelijk gebouw tot en met productieomgevingen.

Alle factoren integreren

Het optimale ventilatiesysteem is de optelsom van veel factoren. Luchtkwaliteit en luchtverversing. Of de luchtbehandeling en de filtering. Het komt aan op een goede inschatting van het thermisch comfort, op de juiste berekening van luchtsnelheid en de infiltratie en een minimale geluidsbelasting voor iedereen die in het gebouw moet zijn. Met kennis van zaken integreren we die aspecten in het juiste systeem. Een systeem dat vervolgens naadloos aansluit bij het gebouwbeheersysteem in een pand.